Η τηλεθεραπεία παρέχει μια σειρά από οφέλη σε σύγκριση με την παραδοσιακή θεραπεία.

Για τους θεραπευόμενους

Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η τηλεθεραπεία μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την δια ζώσης θεραπεία.

Τα οφέλη της αναζήτησης τηλεθεραπευτικής υποστήριξης από ερευνητές με άδεια θεραπευτή περιλαμβάνουν:

Μεγαλύτερη πρόσβαση στη φροντίδα: Μερικά άτομα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δια ζώσης θεραπεία λόγω σωματικών αναπηριών, γεωγραφικής θέσης ή προβλημάτων προγραμματισμού.


Χαμηλότερο κόστος: Η τηλεθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους θεραπευόμενους να εξοικονομήσουν χρήματα στη θεραπεία. Οι θεραπευόμενοι είναι επίσης πιθανό να επιβαρυνθούν με λιγότερα έξοδα που σχετίζονται με τη θεραπεία αφού δεν χρειάζεται να ξοδέψουν χρήματα για τη μεταφορά τους.


Υψηλή ικανοποίηση: Οι χρήστες ποιοτικής τηλεθεραπείας αναφέρουν υψηλή ικανοποίηση με τη θεραπεία.


Απόρρητο: Τα άτομα που επιλέγουν την τηλεθεραπεία δεν χρειάζεται να καθίσουν σε πολυσύχναστες αίθουσες αναμονής, αλλά μπορούν να αναζητήσουν θεραπεία στην ιδιωτική ζωή των σπιτιών τους. Για μερικούς, αυτό μετριάζει τα προβλήματα απορρήτου.


Καλύτερη δημόσια υγεία: Η κρίση για την υγεία του COVID-19 δείχνει ότι η ικανότητα αναζήτησης ιατρικής περίθαλψης στο σπίτι μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας και να προστατεύσει τους ευάλωτους πληθυσμούς. Η τηλεθεραπεία επιτρέπει στους ανθρώπους να λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι χωρίς να διακινδυνεύουν την εξάπλωση της λοίμωξης κατά τη διάρκεια επιδημιών και πανδημιών