Κυβο-ιστορίες

Έχετε κυβο-ιστορίες; Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να αξιοποιήσετε αυτό το παιχνίδι και να το παίξετε με περισσότερους από 1 τρόπους.

  1. Τοποθετήστε τους κύβους σε ένα αδιαφανές τσαντάκι και τραβήξτε ένα κύβο κάθε φορά. Έτσι, το παιχνίδι γίνεται πιο μυστηριώδες!
  2. Φτιάξτε μια ιστορία, χρησιμοποιώντας όλες τις πλευρές του κύβου.
  3. Χρησιμοποιήστε τους κύβους και ψάξτε για κατηγορίες. Μπορείτε να έχετε συμφωνήσει εκ των προτέρων με ποια κατηγορία θα ασχοληθείτε ή μπορείτε να βρείτε την κατηγορία, όταν δείτε τις εικόνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να είναι αντικείμενα που βοηθούν τους ανθρώπους ή βαριά αντικείμενα.
  4. Ρίξτε τους κύβους και επιλέξτε δύο εικόνες για να τις συγκρίνετε. Δεν είναι καθόλου εύκολο, απλά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.
  5. Brainstorming. Δείτε την εικόνα και σκεφτείτε όσες λέξεις μπορείτε σε σχέση με αυτή την εικόνα. Για παράδειγμα, για την εικόνα της μέλισσας, μπορείτε να σκεφτείτε μέλισσα, μέλι, κυψέλη, κεντρί, άνεμος, πετάω, φοβάμαι, τσίμπημα,…. αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
  6. Πες μου 10 λέξεις σχετικές με την εικόνα που βλέπεις. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρονόμετρο ή κλεψύδρα.
  7. Ρίξτε 9 ζάρια και ξεκινήστε να πείτε την ιστορία, όμως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη “_______” κι επιλέξτε μια λέξη, η οποία σχετίζεται με το θέμα. Για παράδειγμα, αν η εικόνα είναι ο θησαυρός, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη χρυσός. Ή επιλέξτε μια από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε συνήθως, όπως “πήγε”, “μετά”.
  8. Ρίξτε ένα κύβο και κρατήστε την εικόνα στη μνήμη σας. Μετά ρίξτε τους υπόλοιπους κύβους και ξεκινήστε να διηγηθείτε την ιστορία από την πλευρά της πρώτης εικόνας. Για παράδειγμα, αν η εικόνα είναι μια πεταλούδα, την ιστορία τη διηγείται η πεταλούδα από την πλευρά της.
  9. Ρίξτε όλους τους κύβους. Έχετε στη διάθεσή σας 30 δευτερόλεπτα για να τους κοιτάξετε. Κρύψτε τους κύβους. Πόσες εικόνες μπορείτε να θυμηθείτε μετά από 1 λεπτό;
  10. Τοποθετήστε τους κύβους κάθετα. Συνεχίστε να διηγείστε την ιστορία μέχρι να πέσει ο πύργος.

Μήπως δεν έχετε κυβο-ιστορίες;

Παρακάτω θα βρείτε το αρχείο, για να αποκτήσετε τους δικούς σας κύβους.

Κυβο-ιστορίες.LoveMySpecialLearners