Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε το παιδί σας και να ενισχύσετε την εκπαίδευση του παιδιού σας όταν δεν είστε στην τάξη για να μάθετε τι συμβαίνει ;

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ είναι να δημιουργήσετε μια υποστηρικτική σχέση με τον δάσκαλο. Βεβαιωθείτε ότι ο δάσκαλος σας εκτιμά ως γονέα και ως άτομο.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αναπτύξετε μια ουσιαστική σχέση με το δάσκαλο του παιδιού σας :

1. Επικοινωνία

Μερικοί δάσκαλοι προτιμούν να έχουν γραπτή επικοινωνία με τους γονείς σε ένα τετράδιο ως συνδετικό υλικό που πηγαίνει εμπρός και πίσω από το σχολείο. Άλλοι προτιμούν e -mail, τηλεφωνήματα ή ενημερώσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Μάθετε ποιον τρόπο προτιμά ο δάσκαλος του παιδιού σας και να χρησιμοποιείστε αυτή τη μέθοδο για να επικοινωνείτε σε εβδομαδιαία βάση.

2 . Φροντίστε για σύντομες επικοινωνίες 
Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απασχολημένοι , πόσο μάλλον οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής. Αν κρατήσετε τις συνομιλίες / αλληλεπιδράσεις σας σύντομες  και ουσιαστικές, οι εκπαιδευτικοί θα είναι πιο ικανοί να κάνουν περισσότερα. Καταγράψτε τα βασικά ερωτήματα ή τα σημεία που θέλετε να συζητήσετε μαζί του και περιορίστε τα συναισθηματικά ζητήματα σας πριν την αλληλεπίδραση σας. Δώστε έμφαση σχετικά με τα ερωτήματα που μπορεί να αλλάξουν  θετικά την κατάσταση.

3 . Μοιραστείτε πληροφορίες για το παιδί σας

Δημιουργήστε ένα μονοσέλιδο δελτίο για το παιδί σας που μπορεί να δοθεί στο δάσκαλο, στους βοηθούς και κάθε άλλο προσωπικό που εργάζονται μαζί του. Οι άνθρωποι δεν μπορεί να απορροφήσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το παιδί σας αμέσως. Θυμηθείτε ότι πρέπει να διαθέτουν μια εικόνα ολόκληρης της οικογένειάς σας. Αν γίνει σωστά, αυτό θα είναι πολύ βοηθητικό για το προσωπικό που ασχολείται με το παιδί σας. Συμπεριλάβετε πληροφορίες που διαβάζονται εύκολα σε κουκκίδες με θέματα όπως : οικογένεια, εκπαιδευτικοί στόχοι, στόχους επικοινωνίας, κοινωνικοί στόχοι, κάτι που ενισχύει αγαπημένες δραστηριότητες, τις διατροφικές προτιμήσεις, αισθητηριακά θέματα, συμπεριφορές .

4. Δείξτε την υποστήριξή σας

Όσο  μεγαλύτερη υποστήριξη που δείχνετε για το δάσκαλό σας, τόσο περισσότερο θα είναι πρόθυμοι να σας δώσουν επιπλέον από το χρόνο τους για να συζητήσουν για το παιδί σας.

5. Φαγητό !

Το φαγητό είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Προσφέρετε  πρωινό (κουλούρια) , μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ (cookies). Εάν τα χρήματα είναι ένα ζήτημα, δοκιμάστε να ψήσετε ένα κέικ. Εάν ο χρόνος είναι το θέμα, (ιδίως για τους εργαζόμενους γονείς), δοκιμάστε την να προτείνετε να φάτε μαζί με το δάσκαλο κάπου κοντά στο σχολείο. Ρωτήστε πρώτα το δάσκαλο, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή, και να προγραμματίσετε τη συνάντηση αυτή.

6. Εθελοντής – Γονιός

Οι εκπαιδευτικοί συχνά δεν θέλουν τους γονείς στην τάξη, αλλά πάντα υπάρχουν φωτοτυπίες που πρέπει να τυπωθούν, οργανωτικά και άλλα διοικητικά καθήκοντα που μπορούν να αναλάβουν οι γονείς. Ρωτήστε αν υπάρχουν έργα που μπορείτε να αναλάβετε. Συχνά οι εκπαιδευτικοί δεν αναμένουν κάτι τέτοιο από τους γονείς, αλλά να ξέρετε ότι τους κάνετε ευτυχισμένους που το ζητάτε!