Αναγνωστική Κατανόηση & Κατασκευές 2

Μια ακόμη δραστηριότητα για να συνδυαστεί η αναγνωστική κατανόηση με τις κατασκευές.

Αυτή τη φορά φτιάχνουμε λουλουδένια δαχτυλίδια με σύρματα πίπας.

Θα χρειαστείτε 4 σύρματα πίπας

(1 πράσινο σύρμα και 3 σύρματα οποιουδήποτε χρώματος επιλέξετε)

  1. Ευθυγραμμίστε τα σύρματα πίπας.
  2. Πάρτε τα 3 σύρματα του ίδιου χρώματος και περιστέψτε τα 4 ή 5 φορές.

    Αυτό είναι το κομμάτι που θα περάσει γύρω από το δάχτυλό σας και είναι πιο εύκολο να μπαινοβγαίνουν στο δάχτυλο, αν είναι στριμμένα τα σύρματα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο.

  3. Τυλίξτε τη μέση των συρμάτωβ γύρω από ένα από τα δάχτυλά σας, βεβαιωθείτε ότι τα άκρα είναι ομοιόμορφα.

    Στη συνέχεια, περιστρέψτε το δύο ή τρεις φορές για να κάνετε την κουλούρα του δαχτυλιδιού. Ίσως χρειαστεί να κάνετε την κουλούρα λίγο μεγαλύτερη από το δάχτυλό σας, επειδή όταν το περιστρέφετε, τείνει να συρρικνωθεί η κουλούρα.

    Βεβαιωθείτε ότι η κουλούρα ταιριάζει στο δάχτυλό σας προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εάν δεν ταιριάζει, βγάλτε το και δοκιμάστε ξανά μέχρι να κάνετε το δαχτυλίδι να ταιριάζει στο δάχτυλό σας.

  4. Αφαιρέστε την κουλούρα από το δάχτυλό σας (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη) και στη συνέχεια διαχωρίστε κάθε ένα από τα καθαριστικά σωλήνων ομοιόμορφα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
  5. Πιάστε το άκρο ενός σύρματος και, στη συνέχεια, τυλίξτε το σφιχτά σε μια σπείρα προς το κέντρο.

  6. Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία για σύρνα – πρώτα πιέστε το άκρο του καθαριστή σωλήνων και, στη συνέχεια, κυλήστε το σφιχτά σε μια σπείρα προς το κέντρο.

  7. Όταν ολοκληρώσετε την κύλιση όλων των συρμάτων σε σπείρες, λυγίστε και τοποθετήστε τα μικρά σπειροειδή «πέταλα» στο σχήμα ενός λουλουδιού.
  8. Γυρίστε την κουλούρα και τυλίξτε το πράσινο καθαριστικό σωλήνα γύρω από τη βάση του λουλουδιού, περιστρέφοντας τα δύο άκρα μαζί για να το κρατήσετε στη θέση του.
  9. Στη συνέχεια, κυλήστε κάθε ένα από τα πράσινα καθαριστικά σωλήνων σε μια σπείρα για να φτιάξετε τα φύλλα του λουλουδιού.

  10. Αντί να αφήσετε τις πράσινες σπείρες ως κύκλους, πιέστε την άκρη κάθε σπείρας για να τις κάνετε σε σχήμα φύλλου.

  11. Και είναι έτοιμο να το φορέσετε!